DE BURJ KHALIFA

De Burj Khalifa wordt veel bezocht omdat dit het hoogste gebouw ter wereld is. Met een hoogte van 829 meter is de toren niet te missen in de stad. De toren is erg goed gelegen zo vind je naast de Burj Khalifa de Dubai Mall, ’s werelds grootste winkel centrum. Daarnaast kun je op de 122ste verdieping een restaurant te vinden en kun je gebruik maken van de snelste passagiers lift om naar het hoogste bezoekers platform toe te gaan. Hier kun je genieten van een erg mooie uitzicht. Het is wel aan te raden een plekje te reserveren voornamelijk tijdens de zonsondergang kan het hier druk zijn.

HET OUDE DUBAI

In een halve eeuw tijd is Dubai enorm gegroeid, dit komt door de economie in het land. Voorheen bestond het land voornamelijk uit woestijn. Momenteel is er een hele grote stad bij gekomen en is de bevolking sterk toegenomen. Op veel verschillende plekken is er erfgoed te vinden. Dit zijn mooie plekken die te maken hebben met het verleden van Dubai. Ook zijn er meerdere musea waarbij je meer over de historie van Dubai te weten kunt komen.

DESERT SAFARI

Veel mensen reizen tegenwoordig naar Dubai om door te woestijn te razen. Er worden veel safari’s georganiseerd en ook kun je verschillende woestijn voertuigen huren. Je kan er ook voor kiezen om op een authentieke manier te reizen door de woestijn door op een kameel te rijden. Tijdens de avondsafari wordt er vaak voor gekozen om naar de zonsondergang te kijken wat natuurlijk prachtig is. Tijdens de woestijnkamp kan je gebruik maken van een authentieke waterpijp en kunt u een buikdanseres bewonderen. En niet te vergeten de nacht barbecue!

MIRACLE GARDEN

In Nederland hebben wij de keukenhof maar in Dubai hebben ze de Miracle Garden. Dit zijn kunst objecten die bekleed worden met bloemen. Zo heb je de welbekende vliegtuig van de Emiraten die in een frame vorm bekleed werd met enorm veel bloemen. Miracle Garden is geopend van november tot april.

DUBAI MALL

Met ruim 1200+ winkels heb je zeker meer dan genoeg winkels om te bezoeken. Met meer dan een half miljoen vierkante meter winkeloppervlakte is Dubai Mall de aller grootste winkelcentrum ter wereld. Ook kun je in dit winkelcentrum een ijsbaan, indoor aquarium en bioscoop bezoeken. Ook zijn er genoeg horeca gelegenheden waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje.

THE BEACH

Om natuurlijk niet te vergeten het strand van Dubai. Dit is verbazingwekkend en dat komt door de locatie. De strand van Dubai ligt aan de Westkust van Dubai. Met een lengte van ruim 70 kilometer is dit een enorm stuk strand doorbroken wordt door eilanden, havens en kanalen. ”The Beach” is het gedeelte dat bij Dubai Marina ligt. Dit is het meest bezochte stuk strand van Dubai. Ook vind je naast het strand een wandelgedeelte waar veel dure auto’s en dure bolides langsrijden. Voor de liefhebbers een genot om bij te zijn natuurlijk. Er zijn tientallen restaurants en café’s te vinden zijn langs deze straat.

DEIRA

Deira wordt gezien als het centrum, zo heb je hier veel projecten zoals de: Media City, Dubai Marina, Festival City en nog veel meer. Ook kun je hier genieten van een boottocht met de Dhow (traditionele handelsboten) en van de heerlijke eet gelegenheden. Daarnaast heb je ook een van de bezienswaardigheden genaamd Gold Souk. Dit is een plek waar je meerdere juweliers naast elkaar kunt vinden. Hier worden niet zomaar sieraden verkocht maar speciaal ontworpen juwelen dit is natuurlijk erg indrukwekkend.

DUBAI FOUNTAIN

Naast de Burj Khalifa vind je de Dubai Fountain dit is de grootste fontein ter wereld. Met een grootte van maar liefst 275 meter. En de kanonnen spuiten het water tot op 150 meter hoogte. Dit lijkt erg klein naast het super grote gebouw dat zich ernaast bevindt maar vergelijk dit maar eens met flatgebouw die meestal maar 30 meter hoog zijn. Kortom een erg mooie plek om te zijn. Daarnaast heb je een terras die een mooi uitzicht op de Dubai Fontein biedt.