Dubai

De hoofdstad met 3,03 miljoen inwoners, Dubai (ook wel Doebai genoemd). Dubai ligt in het midden-oosten, Een van de zeven Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Naast dubai liggen ook 7 andere Emiraten zoals: Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras Al-Khaimah en Fujairah. Naast Abu Dhabi is Dubai vooral ook heel rijk geworden door de olievoorraad, (momenteel bestaat 5% van de inkomsten van Dubai uit olie inkomsten) Dit allemaal om de stad om te toveren tot een wereld van luxe en plezier. De toeristen kunnen zich geen seconden vervelen in Dubai en is van alles te beleven van stranden naar adembenemende wolkenkrabbers, Heel veel winkelcentrums, Hoge zandduinen van de woestijn en het bruisende nachtleven.

Dieren in Dubai

In Dubai zijn de dieren in de stad niet veel aanwezig, Je zult er in ieder geval geen honden of katten tegenkomen. Dit heeft te maken met het hoge temperatuur maar ook met het cultuur want het is niet gebruikelijk om huisdieren te hebben zoals honden of katten. Dieren die er wel te vinden zijn hebben zich aangepast aan de warme omgeving. De meeste dieren wonen daarom ook in de woestijn en de bergen bij (Ras Al-khaimah en het Hatta gebergte). Dit zijn bijvoorbeeld de volgende zoogdieren → De Arabische Oryx, De berg Gazelle, Thargeit en de Arabische luipaard. Er zijn ook vele verschillende slangen en reptielen te vinden in de woestijn zoals: De wadi racer, De Arabische Zaagschubadder, Agamen, Skinken en de giftige schorpioenen. Er zijn ook vele waterdieren te vinden doordat de aanliggende Perzische Golf en Golf van Oman waaraan Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten grenzen. Als je gaat duiken in Dubai kom je de mooiste vissen tegen, Er zwemmen ook bultrug dolfijnen en soepschildpadden.

Bezienswaardigheden

Dubai staat bekend staat bekend al een bruisende stad. Het gebied behoort als grootste toeristische plek van heel de wereld. Je kunt er zoveel doen en bekijken zoals: De Jumeirah-Moskee, De moskee is voor iedereen toegankelijk ook voor niet-moslims. De Burj Khalifa toren is de hoogste gebouw van de hele wereld, Met de hoogte van 828 meter. Ook is er een groot hotel in het gebouw, Het is ontworpen door Giorgio Armani. Naast een grote kantoorruimten biedt het gebouw ook 900 appartementen aan. Het uitzicht is op vele plekken prachtig daar is uiteraard heel mooi om van te genieten. Er is ook gelegenheid om heerlijk te kunnen shoppen bij de vele traditionele markten, Arabische winkeltjes, Vele souks en een aantal shopping malls. De prijzen liggen ook wat lager dan in west Europa.

Handige informatie

Het tijdsverschil in de winter tussen Nederland en Dubai is 3 uur en ik de zomer is het 2 uur. Dubai heeft geen zomertijdregeling.
In Dubai wordt er betaald met Dirhams; de euro of dollar is niet toegestaan. Natuurlijk kun je je geld wisselen in Dirhams als je in Dubai bent. Je kunt ook op veel plekken met je Mastercard of Visa afrekenen.

Let vooral op de kleding die je draagt. Het is niet toegestaan om met badkleding op straat te lopen, In openbare gebouwen dienen de schouders en knieën bedekt te zijn; dit geldt ook in winkelcentra.